Juleafslutning og køreplanskørsel

Torsdag d. 15. december, afholdt klubben den traditionelle juleafslutning med gløgg og æbleskiver.

Efter at folk var blevet mætte, var der premiere på køreplanskørsel på klubbens anlæg. Da det var første gang at vi kørte efter køreplan, valgte vi ikke at bruge tidspunkter, men kun rækkefølgen i køreplanen, samt krydse på de stationer som det var planlagt på.

Godstog ankommer på Vordingborg station.

To personer var blevet udvalgt til at være trafikledere, den ene havde ansvaret for Vordingborg station, mens den anden havde ansvaret for Taastrup og Orehoved stationer. På de 2 opstillingsbanegårde (Østerport og Gedser) var det lokoførerne som havde ansvaret. Derudover var der 4 lokoførere til at køre dagens planlagte ture.

Det gik generelt godt for at være første gang, selvom der var nogle lokomotiver som fik tekniske problemer ligesom i virkeligheden, så krydsninger måtte flyttes til andre stationer end planlagt.

Det er planen at vi fortsætter med køreplanskørsel på den månedlige køredag (sidste torsdag i måneden). Efterhånden som vi får mere styr på det, både menneskeligt og teknisk på anlægget, vil vi begynde at køre efter tidspunkter ligesom i den virkelige verden.

Persontog ankommer til Gedser.