Vinteren 2023/2024

Torsdag d. 7. december afholdt vi klubbens 2. køreaften, hvor der blev kørt efter køreplan. Denne gang var det godstrafikken som var i fokus, hvor der af afsætning og opsamling af godsvogne på de forskellige stationer på anlægget. Der blev ligesom sidste gang ikke kørt efter tid, men efter rækkefølgen på køreplanen, og med de planlagte krydsninger. Det forløb generelt fint, selvom nogle godsvogne blev glemt opsamlet et par gange, ligesom i virkeligheden. Det var vores medlem Ingolf, som havde brugt en stor del af efteråret på at lave køreplanen.

Torsdag d. 14. december, var det tid til den årlige juleafslutning, hvor der var æbleskiver og gløgg, samt hygge. Efterfølgende var der fri kørsel på anlægget. Der blev også snakket lidt om de fremtidige udbygningsplaner for anlægget.

Vores byggeformand brugte en stor del af sin juleferie på at få bygget videre på stationsbygningen til Taastrup station, et projekt som ellers har ligget stille i flere år. Bygningen mangler nu primært kun døre og vinduer.

Januar startede med oprydning og flytning af ting i lokalet, så vi kunne starte projekt Brøndbyøster. Projektet er den næste fase i udbygningen af det faste anlæg, og gælder strækningen af østenden af Taastrup station, til lige før Østerport station. Den nye strækning vil komme til at indeholde Brøndbyøster S-tog station.

På de 2,5 måned som vi indtil nu har arbejdet på projektet, har vi fået bygget trækonstruktionen hele vejen fra Taastrup til ca. 1,5 meter før hvor Østerport station skal placeres. Desuden er der lagt kork på det meste af det stykke, samt skinner fra Taastrup til lige før Brøndbyøster.